Osvěžující ovocná zmrzlina vám jistě bude chutnat v těchto horkých dnech více než kdy jindy. Příprava není složitá a výsledek stojí za to! Je to delikatesa.
Jak na ananasovo-višňovou zmrzlinu s limetkou
Recept pro čtyři osoby.
Suroviny na výrobu zmrzliny:
1 limetku
100 g ananasového sirupu a šťávy z višní
několik višní na ozdobu
50 g Mascarpone
150 g plnotučného mléka ( 3,5%)
20 g kandovaného zázvoru
Příprava:
Limetku dobře omyjeme horkou vodou. Do 2/3 nastrouháme kůru. Potom vymačkáme šťávu. Zázvor nasekáme úplně na drobno, smícháme s ananasovým sirupem a limetkovou kůrou. V jiné nádobě smícháme mléko s Mascarpone. Ananasový sirup smícháme s krémem z Mascarpone. Nakonec všechno ochutíme šťávou z limetky. Zmrzlinovou směs nalijeme do vhodné formy a v mrazícím boxu mrazíme za pravidelného míchání nejméně cca 6 hodin. Ozdobíme višněmi a trochou višňové šťávy,podáváme.
Dobrou chuť!
Autor Luci