višňová zmrzlina

Osvěžující ovocná zmrzlina vám jistě bude chutnat v těchto horkých dnech více než kdy jindy. Příprava není složitá a výsledek stojí za to! Je to delikatesa.

Jak na ananasovo-višňovou zmrzlinu s limetkou

Recept pro čtyři osoby.

Suroviny na výrobu zmrzliny:

1 limetku

100 g ananasového sirupu a šťávy z višní

několik višní na ozdobu

50 g Mascarpone

150 g plnotučného mléka ( 3,5%)

20 g kandovaného zázvoru

Příprava:

Limetku dobře omyjeme horkou vodou. Do 2/3 nastrouháme kůru. Potom vymačkáme šťávu. Zázvor nasekáme úplně na drobno, smícháme s ananasovým sirupem a limetkovou kůrou. V jiné nádobě smícháme mléko s Mascarpone.  Ananasový sirup smícháme s krémem z Mascarpone. Nakonec všechno ochutíme šťávou z limetky. Zmrzlinovou směs nalijeme do vhodné formy a v mrazícím boxu mrazíme za pravidelného míchání nejméně cca 6 hodin. Ozdobíme višněmi a trochou višňové šťávy,podáváme. 

Dobrou chuť!

Autor Luci

Přidat komentář

   

Zdraví