Koláč s borůvkami z lístkového těsta chutná báječně a jeho příprava není složitá.
Surovina pro 4 osoby:
350 g lístkového rozmrazeného těsta,
trochu práškového cukru,
250 g tvarohu,
200 g Mascarpone,
150 ml šlehačky,
350 g borůvek,
trochu mouky na zpracování těsta
Postup:
Lístkové těsto na pomoučněném místě rozválíme na 4 mm silně a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Okraje mírně zvedneme nad okraje plechu. Dno propícháme vidličkou na několika místech a necháme trochu vychladit pár minut. Pečeme v předehřáté troubě asi na 220st. do zlatova asi 20 minut. Necháme vychladit.
Smícháme Mascarpone a tvaroh do krému, šlehačku ušleháme do tuha a opatrně vmícháme. Tento krém přidáme na upečené těsto.
Posypeme borůvkami (můžeme pocukrovat) a podáváme:)
Autor Luci