Koláč s borůvkami z lístkového těsta chutná báječně a jeho příprava není složitá. 

 

Surovina pro 4 osoby:

350 g lístkového rozmrazeného těsta, 
trochu práškového cukru,  
250 g tvarohu, 
200 g Mascarpone, 
150 ml šlehačky, 
350 g borůvek, 
trochu mouky na zpracování těsta

Postup:

Lístkové těsto na pomoučněném místě rozválíme na 4 mm silně a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Okraje mírně zvedneme nad okraje plechu. Dno propícháme vidličkou na několika místech a necháme trochu vychladit pár minut. Pečeme v předehřáté troubě asi na 220st. do zlatova asi 20 minut. Necháme vychladit.

Smícháme Mascarpone a tvaroh do krému, šlehačku ušleháme do tuha a opatrně vmícháme. Tento krém přidáme na upečené těsto.

Posypeme borůvkami (můžeme pocukrovat) a podáváme:)

Autor Luci