Dávno pryč je doba, kdy krásná zahrada vyžadovala motyku, rýč, čas a dřinu a nejlépe koňský hnůj. Čas se dnes stává nedostatkovou položkou, stejně jako kvalitní jídlo.

Přesněji, plně dozrálá zelenina a ovoce. Lidé se dnes spokojují s „ marketovou “ kvalitou stravy. Vypadá to sice různě, ale chuť takové „ marketové “ stravy je neutrální. Nejasná, nevýrazná.

To by tak nevadilo, ovšem kvalita jídla má vliv na naše draví. Lidé se začínají zajímat, o to, co jí. A zjišťují, že doma ze zahrádky je ovoce a zelenina často bezkonkurenční. "Myslivci a zahrádkáři jsou asi nebezpeční", různým zřízením. Svou soběstačností, nezávislostí.

Na dnešní zahradě nejde ani tolik o prostor. Různé konstrukce snižují požadavky na prostor. I na balkoně v paneláku lze vypěstovat 100 - 150 kg zeleniny.
A co teprve nové technologie. Hydroponie, aeroponie, akvaponie. Zde se můžete podívat na pěstování v samozavlažovacích truhlících, což je nejjednodušší forma hydroponie.

Na 1 m2 lze vypěstovat až 2000 rajčat.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
zdroj: www.masterenergy.cz