Pro všechny, kteří mají rádi chřest a těstoviny, je ideální tento recept na zapečené těstoviny s chřestem a žampiony.
Suroviny na porci pro čtyři lidi:
400 g těstovin (například kolínek)
60 g másla,
100 g žampionů,
trochu hladké mouky,
500 ml smetany,
200 g strouhaného sýra (např.parmazánu),
200 g chřestu,
čtyři lžíce nasekané petrželky.
Příprava:
Chřest oloupáme, nakrájíme na kousky. Rovněž žampiony nakrájíme. Chřest uvaříme v osolené vodě dokud není měký. Současně s ním vaříme těstoviny.
Na pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm žampiony do měkka.
Potom je zaprášíme moukou, zamícháme a zalijeme smetanou. Směs nevaříme ale jen ji přivedeme k varu. Pak odstavíme, přidáme půlku strouhaného sýra a chřest.
Do vymazané zapékací misky dáme směs těstovin, žampionů, chřestu a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě asi 15 minut.
Před podáváním vše posypeme čerstvě nasekanou petrželkou. Můžeme podávat jako přílohu s kuřecím přírodním řízkem anebo můžeme jíst samotné.
Autor: Šakal Emil