Vyzkoušej zajímavý recept na domácí levandulovou zmrzlinu.
Pro voňavou zmrzlinu z levandule potřebujeme
2 čajové lžičky levandule a pár lístků pro ozdobu. 3 žloutky, 2 polévkové lžíce cukru, 100 g tekutého medu, 250 ml šlehačky, 4 cl likéru
Příprava zmrzliny
Levandulové lístky přelijeme 125 ml vařící vody a asi 5 minut vyluhujeme. Přecedíme přes sítko a necháme vychladit. Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem do krémové hmoty. Med vmícháme postupně a za stálého míchání také necháme vychladit. Přidáme levandulovou vodu, likér a opatrně po částech také na tuho ušlehanou šlehačku. Hmotu nalijeme do kovové formy a mrazíme asi 3 hodiny. Potom můžeme naaranžovat, ozdobit lístky a už jenom mlsat. Levandulová zmrzlina je hotová. Pokud máte domácí přístroj na zmrzlinu, z receptu půjde vyrobit i točená zmrzlina.
Související články:
Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje
Ochuťte si zmrzlinu podle svého!
Skvěle krémová jahodová zmrzlina