Odbarvení vlasů

Toužíte po změně barvy vlasů? Poradíme vám, co vše můžete vyzkoušet – od přírodní cesty až po peroxidovou vymývací lázeň, abyste docílily zesvětlení svých vlasů.

Zesvětlením vlasů z nich stahujete pigmentaci a vždy se více či méně vysuší, proto nezapomeňte na péči po zesvětlení a pečlivě volte způsob zesvětlování, který vlas nejméně poškodí.

Heřmánkový zábal

Jeden z těch nejvíce šetrných způsobů, jak docílit světlejších vlasů je použití heřmánkového odvaru, který si připravíte tak, že přivedete do varu jeden šálek vody a do něj vložíte 8 sáčků heřmánkového čaje. Heřmánek povařte alespoň 15 min a čajové pytlíky odstraňte. Nechte ochladnout. Poté přidejte levandulový olej a 1 šálek bílého tučného jogurtu a promíchejte tak, aby se všechny složky propojily. Připravenou směs vetřete rovnoměrně do vlasů, nasaďte igelitovou čepici a nechte zapařit 30 min. Důkladně propláchněte.

Zesvětlení vlasů medovým zábalem

Z medu a destilované vody si připravte zábal v poměru 1 díl medu a 6 dílu destilované vody. Vzniklou pastu roztírejte do vlasů rovnoměrně pomocí štětce. Po aplikaci nasaďte igelitovou čepici a alespoň hodinu masku nechte působit. Nezabalujte už vlasy ale do ručníku, vzniklo by příliš velké teplo, které by poničilo obsah přirozeného peroxidu v medu. Důkladně propláchněte.

Odbarvení vlasů octem, heřmánkem a skořicí

Ocet nejenže vaše vlasy oživí a dodá jim lesk, ale má schopnost vlasy zesvětlovat. Připravte si lázeň z 800 ml vody, 15 ml octu, povařeného heřmánku a kopřivy. Odvarem vlasy proplachujte. Tyto složky dodají vašim vlasům lesk, podpoří jejich regeneraci i růst.

Vymývací lázeň s peroxidem vodíku

Tímto způsobem lze docílit zesvětlení až o 2 barevné odstíny (z tmavé na světle hnědou). Připravte si odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, oblíbený šampon, regenerační masku na vlasy a vodu. Tyto ingredience smíchejte stejným dílem. Tento způsob bude pravděpodobně nejefektivnější, zároveň je nejméně šetrný.

Přidat komentář

   

Zdraví