Krásky z mola znají ten trik, a ví jak na to...
Každý den pět dávek jídla, ale: rozhodující jsou přísady! Když se budete přesně držet návodů v receptech, můžete ubrat za pět dnů až 5kg.
Zvláště důležité: Nevynechávejte žádné jídlo a vyberte si dopoledne a odpoledne něco z lehkých jídel. Důležitý je pitný režim: Ideální jsou dva až tři litry minerálky bez bublinek, ovocný- a bylinkový čaj za den. Jeden šálek kávy?- Ano, ale jenom černá! A alkohol? Je zakázaný úplně, protože brání hubnutí.
1) Vyberte si snídani:
Chleba s libovou šunkou
-15g salátu -1 krajíc celozrnného chleba - 30g pomazánky Bruch Classic- 40g libové šunky-pepř Chleba potřeme pomazánkou. Obložíme salátem a šunkou.Posypeme pepřem.
217 kcal (903kJ)
Knäckebrot s tvarohem a krůtím masem
-2 plátky Knäckebrotu- 1 čajovou lžičku rajčatového protlaku- 30 g nízkotučného tvarohu- 1 plátek krůtí šunky- nasekaná pažitka- 1 malé rajče
Knäckebrot potřeme rajčatovým protlakem. Jeden plátek Knäckebrotu potřeme tvarohem, a druhý obložíme krůtí šunkou. Poklademe nakrájenými rajčaty a posypeme pažitkou.
193 kcal (808kJ)
Omeleta s chlebíčkem
-1/2 papriky - 1 vajičko- 1 polévková lžíce olivového oleje- 1 špetka soli- 1 krajíc žitného chléba
Na pánvi osmažíme na olivovém oleji vajíčko s proužkami papriky, trochu osolíme. K tomu pojídáme 1 krajíc žitného chléba.
216 kcal (904kJ)
Lehká jídla k výběru pro dopoledne a odpoledne:
Ovocný salát
-250g ovoce podle vlastní volby, například 1/2 grapefruitu; 50g hroznů, 1 kiwi, citrónová štáva
Hrozny rozpůlíme, kiwi nakrájíme na malé kousky, dužinu půlky grapefruitu nakrájíme na malé kousky. Ovoce smícháme, ochutíme citrónem.
130 kcal (544 kJ)
Ovocná přestávka
1 jablko (125g) 62 kcal/259 kJ
Hrozny (100g) 68 kcal/285 kJ
2 malé kiwi 75 kcal / 314 kJ
Rajčatový chleba
-1 krajíc žitného chléba-30g nízkotučného tvarohu-1 rajče- řeřicha
Chleba potřeme tvarohem, obložíme plátky rajčat a posypeme řeřichou.
145 kcal/607 kJ
2) Lehčí jídla pro dobrou náladu
celozrnný keks, 3 kousky
63 kcal/264 kJ
ovocný jogurt 1,5 % tuku (150g)
129 kcal/540kJ
slané tyčinky 10 kousků (15g)
51 kcal (212 kJ)
K tomu vždy pijeme velkou sklenici vody!!
3) Vyberte si oběd a večeři
Pro dvě osoby...
1. možnost:
Ryba se zeleninou
200 g rybího filé
200 g červené papriky
2 cibule
2 středně velké brambory
1 lžička pažitky
olej
Podusíme filé a zeleninu, uvaříme brambory, Naservírujeme na talíř a posypeme sekanou pažitkou..
2. možnost
Gnocchi se smetanovou omáčkou
400 g vařených brambor
100 g mouky
2 malé cibulky
1 stroužek česneku
2 lžičky rostlinného tuku
200 ml zeleninového vývaru
bílý pepř
3 lžíce kyselé smetany (nízkotučné)
2 lžíce strouhaného parmazánu
200 g basilika
Brambory rozmačkáme na jemno, osolíme a přidáme mouku tak, aby vzniklo hladké těsto,které se nelepí. Zabalíme je do fólie a necháme odpočinout. Potom připravíme omáčku. .
Nnakrájenou cibuli a česnek podusíme na rostlinném tuku.
Přidáme nadrobno nakrájené basilikum a vývar a asi 15 minut necháme vařit. Přidáme kyselou smetanu. Osolíme, opepříme.
3/4 l vody a 1 lžičku soli přivedeme k varu. Na pomoučněném místě z těsta připravíme válečky na prst tlusté a krájíme z nich kousky asi 2cm dlouhé. Vidličkou je přimáčkneme na plocho. Snížíme teplotu a dáme je na 10 minut do vařící vody -/ nevaříme/ dokud nepoplavou nahoru. Potom je vyndáme a necháme okapat. .
Podáváme s omáčkou, posypané parmazánem.
400 kcal
3. možnost
Špagety se zeleninou
200 g mrkve
200 g cukety
200 g rajčat
150 g hrubozrnných špaget
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžíce oleje
Zeleninu nakrájíme na kostičky, rajčata odpeckujeme a nakrájíme na proužky. Špagety uvaříme a v posledních dvou minutách vaření k nim přidáme mrkev a cuketu. Potom všechno necháme okapat na sítu. Podusíme na plátky nakrájený česnek, přidáme rajčata a nudle se zeleninou, krátce podusíme na pánvi, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme
372 kcal..
4. možnost
Bramborový salát
500 g brambor
sůl
100 g polního salátu
10 ředkviček
4 rajčata
2 mrkve
150 ml zeleninového vývaru
4 lžíce octa
pepř, sůl
2 lžíce oleje ( olivový)
2 lžíce pažitky
K uvařeným a na plátky nakrájeným bramborům přidáme kousky rajčat, mrkve a ředkviček. Přidáme dresing: vývar, ocet, sůl a pepř smícháme a potom vmícháme olej. Posypeme pažitkou.
Zdroj: Das macht Spass