0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
450 gramů mouka pšeničná hladká
75g cukr moučkový
1 lžička sůl mořská
125g máslo
80g sádlo
1 lžíce ocet jablečný
125mil voda
nápln
60g mandle mleté
500g jahody
220g cukr moučkový
2ks vejce
2ks cukr krupice
REBARBOROVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

REBARBOROVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Cuisine:
    • 120
    • Porcí 8

    Ingredience

    Postup přípravy receptu

    Sdílet
    (Visited 806 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    . Nejdřív připravte těsto: v míse smíchejte mouku, cukr, sůl, máslo a sádlo. Rukama hněťte sypkou část směsi s máslem a sádlem, dokud nezačne připomínat jemnou strouhanku. Přidejte ocet, vodu a spojte dohromady v hrubé těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice.

    2
    Hotovo

    Vyndejte těsto z lednice a rozdělte na 2 části. První část vyválejte na čtverec o tloušťce asi 3mm a vyložte jím dno zapékací formy. Posypte mandlovou moučkou.

    3
    Hotovo

    Troubu předehřejte na 170°C. Jahody očistěte a nakrájejte na kostičky, rebarboru omyjte a nakrájejte asi na 1cm kousky. Dejte vše do jedné mísy, přidejte cukr, kukuřičný škrob a promíchejte. Hotovou směs vložte do zapékací mísy.

    4
    Hotovo

    . Rozválejte druhou část těsta asi na tloušťku 4mm a vykrájejte asi 16 proužků. Na vrchu koláče vytvořte z proužků mřížkový vzor. Na závěr stlačte okraje a ořízněte přebytečné těsto.

    5
    Hotovo

    Vejce rozšlehejte, potřete jím koláčové těsto a posypte cukrem. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 170°C asi 1 hodinu do zlatohněda. Před podáváním nechte 30 minut odležet.

    radek

    Hodnocení receptu

    Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
    předchozí
    SMAŽENÉ KUŘE
    další
    Vietnamský okurkový salát
    předchozí
    SMAŽENÉ KUŘE
    další
    Vietnamský okurkový salát

    Přidat komentář