fyzická kondice

S příchodem léta se Češi hromadně pouštějí do sportování. Mnozí se přitom spoléhají na různé doplňky stravy, které jim mají usnadnit a zpříjemnit fyzickou námahu. Málokdo však tuší, že některé sportovní doplňky mohou také zlepšovat potenci. Více se dozvíte na Lékárna.cz.

Doplňky stravy určené pro sportovce mohou kromě zvýšení výkonu také pozitivně ovlivnit potenci. Toto zjištění je určitě příjemné pro některé muže i jejich partnerky. Češi mají sportovní výživu obsahující aminokyseliny a proteiny obecně velmi rádi. Právě tyto doplňky mohou zlepšit nejen regeneraci a růst svalové hmoty, ale také vitalitu a potenci.

Vliv stimulantů na potenci

Kofein, taurin a jiné stimulanty pomáhají snižovat únavu, zlepšují mozkové funkce, zvyšují reakční schopnosti, zmírňují bolest a zlepšují náladu. Tyto účinky mohou být užitečné při snaze o oživení jiskry v dlouholetém vztahu, nebo při snaze zanechat dobrý dojem na důležité schůzce. Společné aktivity s partnerem lze koneckonců považovat také za druh sportu.

Další možnosti zlepšení potence

Přírodní produkty mohou mít také příznivý vliv. „Mnozí sportovci možná netuší, že i takový extrakt z kotvičníku zemního má pozitivní vliv na růst svalové hmoty díky vlivu na hladinu testosteronu. Je u něj také prokázán pozitivní vliv na potenci mužů i žen,“ říká PharmDr. Kamila Horníčková z online poradny Lékárna.cz. Farmaceutka doporučuje zinek, selen a přírodní podpůrné látky, jako je například kozinec blanitý, jako další alternativu pro zvýšení potence a vitality.

Abyste se cítili dobře, vše konzultujte s odborníkem

Odborníci z online poradny Lékárna.cz souhlasí, že běžné, kontrolované a volně prodejné doplňky stravy jsou obecně bezpečné. Je však důležité dodržovat doporučené dávkování. „Velkou pozornost je třeba věnovat výrobkům s obsahem kofeinu, taurinu a dalším stimulantům nervové soustavy. Mohou zlepšit fyzický výkon, ale při neuvážlivé suplementaci mohou mít vliv na kvalitu spánku a celkové řízení biorytmu těla,“ upozorňuje Horníčková, která dodává, že objeví-li se například vysoký krevní tlak, poruchy spánku a jiné neduhy, je třeba doplněk přestat užívat. „Pro bezpečné užívání by si zákazníci měli vybírat produkty, které organismus nezatíží a nebudou vykazovat farmakologický účinek na hladinu hormonů. Není na škodu se při výběru poradit se zkušeným lékárníkem,” doplňuje PharmDr. Horníčková. Je důležité mít na paměti, že dlouhodobý a nekontrolovaný zvýšený příjem bílkovin může nadměrně zatěžovat ledviny.

Na www.lekarna.cz vám rádi pomůžeme se zdravím: poradíme s výběrem produktů, nabídneme služby zdravotní péče. Tým lékárníků je dostupný online i vám, samozřejmostí je diskrétnost, empatie a vstřícnost k individuálním potřebám. Máme 25 let zkušeností a přejeme si, abyste se cítili dobře. 

Přidat komentář

   

Zdraví