Pozitivní účinky cvičení

Toužíte po změně ve svém životě? Dali jste si předsevzetí zhubnout pár přebytečných kilogramů, zapracovat na postavě a kondici? K tomu neodmyslitelně patří pohyb. Změna hmotnosti a lepší kondice nejsou vše, co se ve vašem těle zlepší. Podívejte se s námi, na jakých 7 pozitivních změn ve vašem těle se můžete těšit, když začnete pravidelně cvičit.

Zlepšení zdraví srdce i zvýšený výkon mozku

Aktivní trénink má významný vliv na kardiovaskulární systém, správnou funkci srdce i mozku. Srdce je svalem, a i ten je třeba trénovat. Aerobní cvičení zlepšuje kromě funkce srdce i verbální paměť mozku. Pokud nejste na energetický styl cvičení, vyzkoušejte i jógu, meditace, tanec nebo chůzi a podpořte tak svou kreativitu a soustředěnost.

Prozářená pleť

Toxických látek ze své pleti se zbavíte pravidelným čištěním pleti a vhodnou péčí, která zahrnuje i pravidelné cvičení. Cvičení zrychluje průtok krve a napomáhá k vyplavení toxických látek. Tělo se prohřeje, póry uvolní a pleť zůstane odpočatá, svěží a zdravá.

Zlepšení držení těla

Ruku v ruce s úbytkem váhy jde i zlepšení držení těla, neboť ulevíte zádovým svalům, páteři i vazům. Tělo bude více vzpřímené a vy sebevědomější.

Zmizí křeče i bolesti

Ztuhlé tělo z mnohahodinového sezení v kanceláři rozhýbejte cvičením. Prokrvíte šlachy a svaly a bolesti postupně ustoupí se zvětšujícím se rozsahem svalů. Vyzkoušejte před svižnou chůzí rozhýbat své tělo úklony, předklony, protahováním a rotačními cviky.

Budete šťastnější s energií na rozdávání

Pravidelný pohyb zvyšuje vaši vytrvalost a sílu svalů. Tělu se dostává více kyslíku a živin do tkání. Srdce i plíce fungují na plné obrátky a vy máte více energie na každodenní úkoly. Odstraníte stres, budete mít radost z nově načerpané energie a uvolněných endorfinů.

Vaše váha bude pod kontrolou

Cvičení vhodně zvolené podle vašich fyzických schopností a kondice vám dlouhodobě pomůže udržet ideální váhu. Při každé fyzické aktivitě spalujete kalorie, jejich množství se odvíjí od toho, jak intenzivní cvičení zvolíte. Jakmile cítíte, že vám dosavadní cvičení nestačí, přidejte.

Kvalitní spánek

Aktivní životní styl zlepší kvalitu spánku. Cvičením uvolníte tělo a připravíte jej na odpočinek. Odbouráváte přirozeně stres, bude se vám snadněji usínat, a dokonce se vám budou zdát i pěkné sny.

Přidat komentář

   

Zdraví