Grepy

Hubněte bez hladovění s potravinami, které skvěle chutnají, jsou čerstvé, zdravé a podporují vaši snahu zbavit se pár kil. Uvízli jste se zdravou stravou u salátu? Zařaďte do jídelníčků 13 potravin, které zrychlují metabolismus a sledujte, co se bude dít. Tady je váš nový nákupní seznam!

Hořčice

Dle výzkumů zabývajících se výživou dokáže přidaná hořčice k jídlu spálit až o 16 % více tuků, což je až neuvěřitelné. Hořčice obsahuje látku nazývanou kapsaicin, která je schopná vyvolat v těle termogenezi – tělo pak přeměňuje tuky na teplo a pomáhá tak více spalovat. Pokud kupujete hotovou hořčici, ujistěte se, že neobsahuje cukr.

Luštěniny – fazole, hrách a cizrna

Výzkumy z nemocnice sv. Michala v Torontu objevily, že při konzumaci 130 gramů luštěnin denně nejen zhubnete, ale podstatně snížíte svůj cholesterol.

Kurkuma

V roce 2017 se stala kurkuma nejoblíbenějším domácím kořením díky kurkuminu. Látce, která mimo jiné podporuje hubnutí, působí proti rakovině, chrání vlasy i kůži.

Jablečný ocet

Tajemstvím zdravých střev a skvělé postavy Victorie Beckham je pití dvou lžiček nefiltrovaného jablečného octu se sklenicí vody ráno nalačno. Kyselina octová snižuje tvorbu tuku a upravuje hladinu cholesterolu v krvi. Sama Victorie doporučuje být statečný a pít jej denně!

Popcorn

Popcorn je skvělá svačinka nejen v kině. Obsahuje spoustu vlákniny, která napomáhá v trávení a pomáhá zbavit se špatných bakterií a zhubnout.

Vodní meloun

Toto tropické ovoce je plné antioxidantů a obsahuje velké množství vody, která vám pomůže zaplnit žaludek, skvěle chutná a funguje místo dortu jako sladká tečka.

Skořice

Přidejte trochu skořice do teplého nápoje, smoothie nebo kaše a brzy začnete hubnout! Toto inteligentní koření pomáhá rychleji přenášet glukózu do buněk, což znamená menší pravděpodobnost, že se uloží do tuků.

Tmavá kvalitní čokoláda

Věřte, nebo ne, konzumací hořké čokolády můžete zhubnout! Čokoláda s vysokým podílem kakaa pomáhá tělu syntetizovat mastné kyseliny a při rozumné konzumaci snižuje i krevní tlak!

Avokádo

Pro všechny milovníky avokáda máme fantastickou zprávu – avokádo je skvělý spalovač tuků. Nikdy nezapomeňte na domácí dip k salátu z lahodného avokáda.

Grepy

Zkuste si ke snídani přidat půlku grepu každé ráno, detoxikujete své tělo a dodáte si i vysoké množství vitamínů.

Brokolice

Přestavujeme vám vašeho nejlepšího zeleninového přítele! Brokolici, která obsahuje velmi nízké množství kalorií, tuků, je bohatá na vlákninu, díky které vám vydrží déle pocit nasycení.

Káva

Ranní káva nakopne kofeinem váš metabolismus, který okamžitě nastartuje spalování. Bez výčitek si ji dopřejte, jen omezte cukr, mléko a smetanu.

Zázvor

Zázvor je velmi silný urychlovač spalování. Přidejte si do horké vody kousek kořene zázvoru, citron a pijte tento nápoj ráno jako první, abyste nakopli svůj metabolismus. Je to chutnější alternativa k nápoji z jablečného octu.

Přidat komentář

   

Zdraví