Podmáslí a hubnutí

Podmáslí je opravdový multitalent zdravé výživy. Je zdravé, osvěží, má málo kalorií, zasytí.

Minerální látky v podmáslí

Krom toho dodá tělu minerální látky jako např. kalium, kalcium, mangesium, železo a zinek. Kalcium aktivuje enzymy zodpovědné za regulaci váhy. Půl litru podmáslí pokrývá 75 procent naší denní potřeby vápníku. Dochází ke zvýšenému spalování tuků a ke snižování pocitu hladu.

Pozor: Nesladit!

Ale pozor, samozřejmě je musíme pít neslazené, jinak úbytek váhy nezaznamenáme, spíše naopak...

Hubnutí

Každý ví, že podmáslí vzniká při výrobě másla. A právě proto se vyznačuje nízkým obsahem tuku (max 1,5 %). Tudíž je vhodné pro ty, kteří chtějí zhubnout. 

Je zajímavé, že v se podmáslí nachází dvakrát více lecitinu než v plnotučném mléce. Lecitin je velmi důležitý přírodní antioxidant, který posiluje nervovou soustavu a je tak důležitý pro mozek

 

Přidat komentář

   

Zdraví