0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
2dc voda ohřátá
8 lžic olej olivový
21g droždí
sůl
mouka
náplň (rajčatová omáčka, mozzarella, černé olivy, bazalka, prosciutto, bazalka...)
Italská pizza

Italská pizza

Cuisine:
    • 160
    • Porcí 4

    Ingredience

    Postup přípravy receptu

    Sdílet
    (Visited 37 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vodu rozmíchanou s droždím. Přimícháme polovinu oleje a sůl a rukama uhněteme vláčné a pružné těsto. Mísu vysypeme trochou mouky, vložíme do ní těsto, mísu zakryjeme mikrotenovou fólií a na teplém místě necháme těsto vykynout asi 2 hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.

    Alespoň 20 minut před pečením zapneme troubu na nejvyšší teplotu a mřížku, na kterou položíme pizzu, umístíme co nejníže. Formy na pizzu nebo obrácené plechy lehce potřeme zbylým olejem. Těsto přeložíme na pomoučený vál a lehce ho propracujeme do hladka. Rozdělíme ho na dvě části a každou rozválíme nebo vytáhneme prsty do kruhu. Přeneseme je do forem nebo na plech, rukama je ještě vytáhneme do kruhů o průměru asi 30 cm a tloušťce 5 mm a okraje necháme trochu silnější. Těsto necháme znovu lehce vykynout, pak obě pizzy potřeme olejem, obložíme podle vlastní chuti, vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova a dokřupava (asi 20 - 25 minut).

    radek

    Hodnocení receptu

    Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
    předchozí
    Slaný koláč
    další
    SMAŽENÉ KUŘE
    předchozí
    Slaný koláč
    další
    SMAŽENÉ KUŘE

    Přidat komentář