Ingredience
-
100g houby sušené
-
80g máslo
-
2 lžíce mouka hladká
-
500ml vývar hovězí
-
špetka kmín
-
200mil smetanana šlehání
-
200mil smetana zakysaná
-
petržel
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte nabobtnat. Slijte, případně je pokrájejte a vodu uchovejte. Na rozehřátém másle osmahněte nakrájené houby, poprašte kmínem a chvilku restujte. |
2
Hotovo
|
Zalijte vývarem nebo vodou z namočených hub. Obě smetany promíchejte s moukou, přidejte do hrnce, zamíchejte a nechte 20 minut provařit na mírném ohni. Každou chvilku promíchejte. Nakonec omáčku dochuťte solí, citronovou šťávou a vmíchejte nakrájenou petrželku. |